ABL behaalt een uitzonderlijk hoge ROI: 20% verbetering in operationele workflows

Inhoud:

Air Bearings Limited, met hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, is een toonaangevende fabrikant van luchtlageroplossingen. Onlangs werd ABL overgenomen door Via Mechanics Ltd., dat productiefaciliteiten heeft in het VK, China en Japan en een wereldwijd netwerk van verkoopkantoren.

Met een focus op verbetering van interne processen en optimalisatie van efficiëntie, besloot ABL op zoek te gaan naar een nieuw beheersysteem. Dit bracht hen uiteindelijk bij Priority, die hen hielp bij het vervangen van hun Excel gebaseerde systeem en de integratie van gegevens over de hele organisatie. Door het gebruik van Priority, werd ABL in staat gesteld om hun verkoop-, voorraad-, opslag- en productieprocessen te verbeteren door middel van het genereren van nauwkeurige stuklijsten, werkorders, kostenberekeningen en materiaalinkooplijsten. 

Tags:

"Priority gaf ons de tools die we nodig hadden om elk aspect van ons bedrijf te beheren en te controleren. Voor het eerst hadden we accurate kostprijsgegevens binnen handbereik."
- Garry Durrant, Supply chain director, ABL

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Uitdaging

ABL vertrouwde uitsluitend op een in-house, Excel-gebaseerd managementsysteem om hun bedrijf te runnen. Toen het productassortiment en de productie stegen, werd het systeem te moeilijk te onderhouden en kostte het kostbare tijd en middelen.


ABL werd geconfronteerd met tal van operationele uitdagingen, namelijk het genereren van een goede stuklijst en werkorders, kostenberekeningen, en het creëren van inkooplijsten voor materialen. Met eindeloze logistieke problemen, een overvloed aan gegevens en het onvermogen van het huidige systeem om gegevens in de hele organisatie te integreren, werd het beheer van grondstoffen traag en omslachtig.


Na een uitgebreid marktonderzoek kwam ABL uit bij Priority en Medatech, Priority's implementatiepartner in het Verenigd Koninkrijk. "We wisten dat we onze klanten beter moesten bedienen en een leaner, efficiënter bedrijf moesten runnen," zegt Gary Durrant, Supply Chain Director bij ABL. "Na de voordelen van verschillende oplossingen vergeleken te hebben, kozen we voor Medatech en Priority Software. Dat was acht jaar geleden - en daar hebben we nog geen seconde spijt van gehad!"

Oplossing

Het project begon met een grondige analyse van de behoeften om probleemgebieden in de productieworkflow van ABL vast te stellen. Dit werd gevolgd door een kijkje in de administratieve en productieprocessen van ABL om de meest efficiënte modulemix aan te bevelen. De best practices van Priority hebben het implementatieproces drastisch verkort. Door gebruik te maken van de geavanceerde datamigratiehulpmiddelen van Priority werden fouten geëlimineerd bij het overbrengen van ABL-gegevens uit de oudere systemen.


"De implementatie en integratie verliep snel en eenvoudig met zeer weinig downtime. Ons personeel van meer dan 40 Priority-gebruikers, was in een mum van tijd klaar voor gebruik. Zelfs het leren van het systeem was een fluitje van een cent. Priority ERP is super gebruiksvriendelijk," vertelt Durrant. Eenmaal geïnstalleerd, leiden de openheid, interoperabiliteit en flexibiliteit van Priority's systeem tot een snelle leercurve en meetbare resultaten in een aanzienlijk kort tijdsbestek, waarbij rapporten worden gegenereerd om de operationele effectiviteit van ABL te meten en te bewaken.

Resultaat

In de eerste maanden na de implementatie van Priority konden de ABL-managers al een verschil zien in hun activiteiten. Er was een verbetering van 20% in tijdige leveringen, gekoppeld aan een aanzienlijke vermindering van de voorraad, wat over de hele lijn een aanzienlijke kostenbesparing betekende. "Priority gaf ons de tools die we nodig hadden om elk aspect van ons bedrijf echt te beheren en te controleren. Voor het eerst hadden we accurate kostprijsgegevens binnen handbereik", aldus Durrant. "Dit is waar bedrijfsefficiëntie begint en Medatech en Priority hebben ons geholpen om dat te bereiken", voegt hij eraan toe. Meer recentelijk, om gelijke tred te houden met hun groeiende bedrijf, heeft ABL hun Priority ERP geüpgraded, waarbij nieuwe modules en functionaliteiten in hun productieprocessen zijn geïmplementeerd om in de huidige markt te kunnen concurreren. De productiemodule van Priority omvat ondersteuning voor volledig voorraadbeheer, dynamische herbevoorrading, magazijnbeheer, productieplanning, kostenberekening en boekhouding.


Voor bedrijven als ABL is het snel leveren van de juiste producten en het opvragen van real-time informatie over productspecificaties, reserveonderdelen en onderhoudsaanvragen voor apparatuur de sleutel tot succesvol werken en, nog belangrijker, het verhogen van de winst.


Met de Britse productie-industrie in de lift en nieuwe initiatieven van lokale en wereldwijde overheden, is ABL goed op weg naar succes. "We hadden ons geen betere partner kunnen wensen dan Medatech. Hun niveau van betrokkenheid en ondersteuning gaat verder dan dat van andere softwareleveranciers," zegt Durrant. "Zouden we Priority ERP aanbevelen aan onze collega's in de sector? Zonder twijfel!" zegt hij.

TERUG NAAR HET OVERZICHT