De keuze van Carrs Tool Steels voor Priority ERP heeft een hele reeks voordelen opgeleverd

Inhoud:

Carrs Tool Steels, een producent van conventionele, speciale en zeer hoogwaardige gereedschapsstalen, aluminium- en poedermetallurgieproducten, vertrouwde op papieren processen, spreadsheets en bedrijfsprocessen die meestal in het hoofd van de productiemanager zaten. Het was onmogelijk om een nauwkeurig beeld te krijgen van de stand van zaken van het bedrijf.

De investering van Carrs Tool Steels in Priority ERP heeft een hele reeks voordelen opgeleverd die hen hebben geholpen concurrerend te blijven, om bedrijfsprocessen van wereldklasse te creëren, te optimaliseren en te automatiseren.

Tags:

"Priority heeft een ommekeer teweeggebracht in de winstgevendheid van het bedrijf. Wij blijven niet alleen in ons ERP-systeem investeren, maar ook
in bredere technologieën zoals handheld apparaten op de werkvloer
om de inputtijd in het systeem te verkorten en de productiviteit van ons personeel te verbeteren."

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Uitdaging

De afhankelijkheid van op papier gebaseerde processen en spreadsheets kan voor producenten problematisch zijn. Ten eerste kan het een ongelooflijk tijdrovende taak zijn, met veel handmatige gegevensinvoer die het risico op menselijke fouten verhoogt. Het kan ook leiden tot trage rapportage en besluitvorming. Bovendien kunnen verschillende afdelingen in silo's werken, waarbij dubbele records op verschillende locaties worden opgeslagen. Deze manier van werken kan problemen veroorzaken en groei in de kiem smoren. Bovenop de problemen met hun op papier gebaseerde processen, hield Carrs grote voorraden aan om problemen met de klantenservice en onnauwkeurige leveringsdata te voorkomen.


Mark Mullaly, systeembeheerder bij Carrs Tool Steels, legt uit: "We werden geconfronteerd met twee kritieke problemen: bedrijfsprocessen die zich voornamelijk in het hoofd van onze productiemanager afspeelden en het onvermogen om op elk moment een accuraat beeld van het bedrijf te krijgen. We zagen in dat we in het bedrijf moest investeren om te kunnen groeien."

Oplossing

Priority ERP kan gemakkelijk worden aangepast aan de unieke behoeften van het bedrijf. De mogelijkheid om snel, eenvoudig aanpassingen te maken hielp Carrs Tool Steels snel nieuwe modules te maken op maat van hun bedrijf. Mark Mullaly, Systems Manager bij Carrs Tool Steel, vertelt: "In vergelijking met veel van de concurrentie vond ik Priority zo veel gemakkelijker te gebruiken en kon ik het sneller begrijpen. Hoewel Medatech uitstekend werk heeft verricht door mij delen van het systeem te leren, hoefde ik geen expert te worden in ERP of Priority Software om het meeste uit onze investering te halen. Dit is om twee redenen belangrijk: ten eerste werd de software hierdoor kostenefficiënter. Ten tweede kon ik de nieuwe software implementeren terwijl ik de lopende activiteiten kon voortzetten."

Resultaat

  • Naarmate de vraag van de klanten verschoof, kreeg Carrs een groter aantal productaanvragen te verwerken. In tegenstelling tot vroeger hebben deze producten meestal een kleiner formaat. In plaats van alleen het gewicht te berekenen, kan Carrs nu nauwkeuriger factureren op basis van de vereiste bewerking.
  • Dit leidde tot het creëren van een unieke productieroute voor het snijden en frezen van elk product. De eenvoudige aanpassing van het ERP maakt een nauwkeurige, winstgevende prijsbepaling en betrouwbare leveringsdata mogelijk.
  • Dankzij een beter inzicht in de beschikbare informatie kan Carrs diensten en producten met toegevoegde waarde aanbieden. Door het aanbieden van kant-en-klare gefreesde blokken die aan alle zes zijden zijn bewerkt volgens technische specificaties, heeft Carrs een lucratief en scherp concurrentievoordeel gecreëerd.
  • Daarna volgden uitdagingen van toegenomen vraag, beschikbaarheid van voorraad en cashflow. In navolging van COVID en Brexit heeft Carrs met succes een uitdagende supply chain doorlopen met een ontwricht goederenverkeer, de invoering van tarieven en quota en herkomstcertificaten. Carrs gebruikte Priority ERP om te helpen bij het nemen van de beslissingen en veranderingen die nodig waren om te overleven. "Begin maart 2020 had niemand anders in het bedrijf dan ik toegang op afstand tot Priority. Van de ene op de andere dag moesten we toegang op afstand voorzien voor al het kantoorpersoneel dat van thuis uit werkte", vervolgt Mullaly. "Technisch gezien was dat een fluitje van een cent. Naast bestaande hardware ontdekten we zelfs dat we Priority met succes konden implementeren op Chromebooks. Dit hielp het risico en de kosten van toegang op afstand tot het systeem te verminderen. Veel medewerkers moesten functies overnemen waar ze voorheen weinig of geen ervaring mee hadden.
 

TITEL

TERUG NAAR HET OVERZICHT