Meubelproducent optimaliseert productieproces

Inhoud:

Een meubelbedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van verstelbare zit-sta bureaus heeft in de laatste jaren een snelle groei doorgemaakt.

Het bedrijf biedt een breed assortiment aan zit-sta bureaus met allerlei verschillende tafelbladen, pootstijlen, bekabeling, displays enzovoort. Deze variatie aan opties maakt het beheer van zowel voorraad als productie complex. Om te voldoen aan de vraag van klanten en tijdige levering van hoogwaardige bureaus te garanderen, zocht het bedrijf een oplossing om zijn voorraadbeheer te optimaliseren en productieprocessen te stroomlijnen.

Lees hieronder verder en ontdek hoe DAVE bedrijfssoftware het bedrijf hielp hun productieprocessen te optimaliseren.

Tags:

Groeiende complexiteit: Voorraad- en productiebeheer onder druk

Naarmate het aanbod van producten is gegroeid en de volumes zijn toegenomen, is het beheren van de voorraad en productie steeds complexer geworden. Excel en handmatige processen waren niet langer toereikend en hebben geleid tot inefficiënties, waaronder over-en onderstock van onderdelen, productievertragingen en moeilijkheden bij het berekenen van kosten voor bestellingen op maat.


Om de groei voort te zetten, had het bedrijf dringend nood aan een efficiënte manier om hun voorraad en productieprocessen zo optimaal mogelijk te beheren.

Efficiënt voorraad- en productiebeheer met DAVE

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, besloot het bedrijf om DAVE bedrijfssoftware te implementeren om hun voorraadbeheer en productie te optimaliseren.


Voorraadbeheer

Met DAVE kan het bedrijf alle aspecten van de voorraad efficiënt beheren. Medewerkers kunnen eenvoudig zien welke onderdelen tot welke bureau behoren, hoeveel stuks er nog beschikbaar zijn van elk onderdeel en waar in het magazijn ze zich bevinden, zelfs wanneer ze verspreid zijn over verschillende magazijnen op verschillende locaties.


Met behulp van de virtuele voorraadfunctionaliteit van DAVE kunnen medewerkers zien hoeveel bureaus nog kunnen worden geproduceerd op basis van de beschikbare onderdelen. DAVE signaleert proactief wanneer de voorraad van een bepaald onderdeel onder het minimumniveau dreigt te dalen en genereert automatisch een bestelvoorstel, waardoor het bedrijf tijdig kan bijbestellen en productieonderbrekingen kan voorkomen.


Productiebeheer

Naast het optimaliseren van de voorraad biedt DAVE ook krachtige tools voor het beheren en optimaliseren van het productieproces zelf.


Met DAVE kunnen gebruikers een uitgebreide materialenlijst (BOM) opstellen, waarin ze alle benodigde componenten voor elk model bureau kunnen definiëren, inclusief variaties in materialen, kleuren en functies. Deze gedetailleerde lijst vormt de basis voor een nauwkeurige productieplanning, waardoor efficiënte assemblage mogelijk is rekening houdend met de unieke eisen van elke order. Bovendien biedt DAVE de mogelijkheid om te werken met gekoppelde artikelen. Wanneer medewerkers bijvoorbeeld een elektrische bureau selecteren, voegt DAVE automatisch het gekoppelde artikel Recupelbijdrage toe.


Daarnaast biedt DAVE een dynamische kostencalculatiefunctionaliteit. Bij het aanmaken van een productiebon berekent de software automatisch de totale kosten op basis van componentprijzen, rekening houdend met variabelen zoals leveranciersprijzen, levertijden en hoeveelheidskortingen. Dit zorgt voor nauwkeurige prijsstelling en maakt het gemakkelijker om slimme inkoopkeuzes te maken.


Tot slot helpt DAVE bij het toewijzen en volgen van serienummers en lotnummers voor zowel de eindproducten als de individuele onderdelen. Hierdoor is het eenvoudiger om de bureaus te traceren voor bijvoorbeeld kwaliteitscontrole, garantiebeheer en eventuele terugroepacties.

Van Excel naar Excel-lentie

Met de implementatie van DAVE heeft het meubelbedrijf zijn voorraad- en productiebeheer aanzienlijk verbeterd.


Dankzij het nauwkeurige beheer van voorraadniveaus zijn tekorten en overschotten aan onderdelen nu verleden tijd. De DAVE Production module zorgt voor preciezer productiebeheer, wat resulteert in een verbeterde efficiëntie en een soepeler verloop van het productieproces. Bovendien biedt DAVE meer inzicht in het productieproces, waardoor het bedrijf beter geïnformeerde beslissingen kan nemen.


Deze verbeteringen hebben een positieve impact op het volledige werkproces, wat resulteerde in een toename van het aantal orders en een hogere klanttevredenheid.

TERUG NAAR HET OVERZICHT