UK's #1 kweker & distributeur van bomen, bloemen en boomkwekerijproducten, verhoogt dagelijkse bestellingen met 150%

Inhoud:

Hillier Nurseries and Garden Centers, met het hoofdkantoor in Hampshire, werd in 1864 opgericht door Edwin Hillier als bloemist en plantenkwekerij. Hillier breidde al snel uit en is vandaag de dag, nog steeds een familiebedrijf, de grootste kwekerij van heesters en bomen in het Verenigd Koninkrijk, met bijna 20 tuincentra en groothandel kwekerijen verspreid over Zuid-Engeland.

Hillier stond voor de uitdaging om hun oude ERP-systeem te vervangen om hun voorraadbeheer, klantenservice en levertijden te verbeteren. Ze integreerden Priority ERP in hun bedrijf, waardoor ze de efficiëntie en effectiviteit van hun processen verhoogden. Priority ERP bood Hillier een geautomatiseerde oplossing, waardoor ze beter in staat waren aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen en hun productiviteit te verhogen.

Tags:

"Met priority gingen we van 10.000 orderregels per dag tijdens onze piekperiode naar 15.000 per dag."
- Sam Morgan - Operations manager bij Hillier

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

uitdaging

Toen het oude ERP-systeem van Hillier de snelle expansie van het bedrijf niet langer aankon, besloot het managementteam dat het tijd was om hun verouderde software te vervangen. We hadden een betrouwbaar systeem nodig dat opgewassen was tegen de uitdagingen van een full-on operatie, elke dag van de week", zegt Sam Morgan, Operations Manager bij Hillier.


Hillier was erop gebrand om de klantenondersteuning en -service te verbeteren, zodat de verkoop- en supportteams hun grote klantenbestand beter konden beheren en controleren. Ze wilden een systeem dat snellere responstijden op inkomende orders zou leveren en de leveringen aan klanten zou versnellen.

Oplossing

Morgan en zijn team wisten dat een overstap naar een nieuw ERP-systeem mogelijk een lang en uitdagend proces zou kunnen zijn, maar voelden zich gerustgesteld toen ze in zee gingen met Medatech UK,  geautoriseerde partner van Priority. In een gezamenlijke inspanning om de implementatietijd te verkorten, slaagden Medatech UK en projectconsultants, Thinkers Ltd., erin om live te gaan met Priority ERP in een recordperiode van 15 weken.

resultaat

  • Toename in orders - in het eerste jaar met Priority ERP, realiseerde Hillier een ongekende toename van 25% in orders.
  • Doelgerichte organisatie - verbeterde communicatie tussen afdelingen en het delen van middelen en informatie over de hele lijn - dit alles heeft aanzienlijk bespaard op operationele en IT-kosten en de bedrijfsopbrengsten verhoogd.
  • Aanzienlijke afname van papierwerk - het invoeren en terugvinden van gegevens ging veel sneller en eenvoudiger. Het dubbel invoeren en reconciliëren van gegevens werd geëlimineerd.

"Priority gaf ons de tools die we nodig hadden om onze bedrijfsprocessen te stroomlijnen," aldus Morgan. "Bovendien zijn onze kosten voor externe auditors met meer dan 60% gedaald. Dit is een duidelijk resultaat van Priority's snelle en eenvoudige toegang tot gegevens en het gemak van rapportage dat niet geëvenaard kan worden."

TERUG NAAR HET OVERZICHT