gebruikers in de problemen door Windows 10-update

Inhoud:

Sinds de uitrol van de Windows 10 ‘spring update’ (versie 1803) op 30 april 2018 ervaren veel Windows 10-gebruikers ernstige problemen. Die gaan van foutmeldingen tijdens de installatie, problemen met aanmelden, traag werkende computer, meldingen van systeembronnen, Wifi verbindingen, printer communicatie, niet meer werkende USB en bluetooth aansluitingen tot een totaal onbruikbaar geworden computer.

Omdat er ook problemen kunnen ontstaan met software die gebruik maakt van het netwerk, waaronder M-Soft, raden wij u aan om geen automatische Windows 10-updates uit te voeren. Installeer enkel de Windows 10-feature updates indien u werkt met een gecertificeerde Progress OpenEdge versie.

Raadpleeg hier de Progress OpenEdge product availability guide.

Tags: m-soft,erp,home

Over windows 10-updates

Samen met de lancering van Windows 10 wijzigde Microsoft de manier waarop updates worden geïnstalleerd.

Waar u bij Windows 7 en 8 nog zelf kon kiezen of en welke update u installeerde, worden sinds versie 10 automatisch en verplicht alle updates op uw computer geïnstalleerd.

Dit heeft als voordeel dat veiligheidsproblemen snel kunnen worden aangepakt, maar wanneer de updates problemen veroorzaken is een oplossing vaak ver zoek.


Wilt u een update terugdraaien of voorkomen dat deze meteen opnieuw geïnstalleerd wordt? Volg dan de instructies hieronder.

Titel

Hoe keer ik terug naar de vorige versie (pre-update) van Windows 10?

Probeer steeds eerst terug te keren naar de eerdere versie van Windows 10. Dat kan in principe tot 10 dagen na de installatie van de update. Ga naar Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Systeemherstel > Teruggaan naar de eerdere versie van Windows 10 en kies voor Persoonlijke bestanden behouden.


Is die optie niet meer beschikbaar, dan kan u niet meer terug. Maak in dat geval een back-up van al uw bestanden naar een extern opslagmedium en stel uw computer opnieuw in via het menu Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Systeemherstel > Deze pc opnieuw instellen, waarbij u kiest voor de optie Persoonlijke bestanden behouden.


Daarna is het wel belangrijk om de updates te pauzeren, dat kan maar telkens gedurende 35 dagen, in de hoop dat er tegen dan een oplossing is gevonden.

Hoe vermijd ik dat de update meteen opnieuw wordt geïnstalleerd?

Als ze nog niet gedownload zijn, kan u updates tijdelijk (35 dagen) uitstellen, dat doet u als volgt:

  • Ga naar Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows update.
  • Kies Instellingen bijwerken > Geavanceerde opties.
  • Schakel Upgrades uitstellen in.


Als de update echter al is gedownload, dan moet u ook de installatie ervan uitstellen, dat kan helaas maar per 7 dagen:


  • Ga naar Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows update.
  • Onder de titel Instellingen bijwerken kiest u Herstartopties.
  • Activeer Kies een tijdstip.
  • Stel een zo laat mogelijke datum en tijdstip in, u kan tot 7 dagen in de toekomst plannen.
TERUG NAAR HET OVERZICHT