OPTIMIZE | Erkend dienstverlener opleiding en advies

PRIORITY | KMO-Portefeuille

PRIORITY is erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille, een Vlaamse subsidiemaatregel voor KMO's die investeren in o.a. opleiding en advies. Dat betekent dat u onder bepaalde voorwaarden kan genieten van 30 of 40% subsidies bij adviesopdrachten of wanneer u inschrijft op één van onze opleidingen.

OPTIMIZE | Dienstverlener KMO-portefeuille

Erkend dienstverlener KMO-Portefeuille

Tot 40% van uw opleiding & advies terugbetaald met de KMO-portefeuille!


PRIORITY is erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille, een Vlaamse subsidiemaatregel voor KMO's die investeren in o.a. opleiding en advies. Dat betekent dat u onder bepaalde voorwaarden kan genieten van 30 of 40% subsidies wanneer u inschrijft op één van onze opleidingen. Maar ook advies komt dus in aanmerking.


Belangrijk! Sinds 1 april 2016 werd het systeem van de KMO-portefeuille grondig gewijzigd. U leest er alles over op www.kmo-portefeuille.be.

KMO-Portefeuille? Hoe werkt dit?

Kom ik in aanmerking voor de Vlaamse subsidiemaatregel?

Werkt u bij een Vlaamse KMO? Dan kunt u gebruikmaken van de kmo-portefeuillesubsidies om een deel uw opleidings- en advieskosten te financieren. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf kunt u een KMO portefeuille aanvragen tot maximum 15.000 euro per jaar, gesubsidieerd door de overheid.


  • Kleine bedrijven (< 50 FTE): Maximum 40% van de opleiding kan gesubsideerd worden (max. €10.000)

  • Middelgrote bedrijven (< 250 FTE): Maximum 30% van de opleiding kan gesubsidieerd worden (max. €15.000)

Hoe de KMO-portefeuille aanvragen?

U schrijft zich eerst in en doet dan een aanvraag voor subsidie: uw subsidieaanvraag moet afgerond zijn binnen de 14 kalenderdagen na de startdatum van opleiding. Handig om weten is dat u de subsidieaanvraag kan doen zonder al over de factuur te beschikken. Daarop hoeft u dus niet te wachten. Geef bij uw aanvraag door hoeveel uren opleiding u gaat volgen. Kosten voor verplaatsing worden niet gesubsidieerd.


Voor meer info en recente updates kunt u terecht op www.kmo-portefeuille.be of download hier de volledige procedure.


PRIORITY erkenningsnummer voor advies DV.A219880 en voor opleiding DV.O217914.